Летни веранди

Какви трябва да бъдат летните кафенета и веранди в града? Тук всичко е много просто. На първо място, те трябва да работят за града: да го правят по-красив, а улиците и фасадите по-дружелюбни. Винаги е по-приятно да се разхождаш из град, където хората седят на столчета и пият кафе. Колкото повече нормални хора има по улицата, толкова по-добре. Поради тази причина летните кафенета и веранди са необходими. За съжаление, много от собствениците на заведения гледат на лятото, като на възможност да заграбят част от улицата.

Години наред, ресторантьорите в Москва правеха масивни пристройки. Тази година това е забранено. Сега, при изграждането на лятно кафене и веранда, не е позволено използването на кирпич, строителни блокове и плочки, монолитен бетон и др. п. Разрешени са само лесно преносимите конструкции. Не се позволява и слагането на шатри и всякакви други закрити конструкции.

Нека да видим как работят новите правила в Москва :

01. Формално всичко е по-правилата. В действителност обаче на града не са необходими подобни веранди. Обичайно захващане за земята. Само тротоара е преграден. Собствениците на ресторанта просто са си построили нова зала за лятото.

02. И тук е същото, направили са открита веранда и са я заградили с плътен навес.

03.Още един пример, как не трябва да се постъпва. Поставили са ограда от растения.

04.Междинен вариант. От едната страна верандата е открита, а от другата страна собствениците са направили всичко възможно да я заградят откъм улицата.

05.А ето и една много готина веранда в „Третяковски проезд“. Столовете просто са разположени на улицата, която веднага се преобразява.

06.Или ето веранда на тротоара. Пешеходците минават покрай столовете. От пътя са разделени със саксии с растения. Ако ширината на тротоара го позволява, това е отлично решение.

Ако ширината на тротоара не позволява може да се направи и така:

Или така:

Или просто ето така. Това е една от най-добрите фасади в Москва.

07. Или ето:

08. Ето още един добър вариант направо на улицата

09. И така:

10. Москва може да даде пример на други градове.

Лятната веранда или кафене трябва помогне за подобряване на вида на улицата, а не да ни загради от нея.

 

Източник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *