Как биха могли да изглеждат входовете на нашите домове


Ако живеете в обикновен блок, входът ви най-вероятно изглежда ужасно. Стените и вратата са облепени с рекламни материали, ръждясала метална врата, а е възможно пред нея да е паркирал и съседът ви. Хайде да погледнем как биха могли да изглеждат входните врати в обикновените панелни блокове.

01. Както вече споменах, в Берлин рядко изграждат места за паркиране или достъп за автомобили до входните врати на жилищата, само пътека за пешеходци.

02. В Берлин, по някаква причина, не поставят скамейки и кошчета за боклук около входовете, за разлика от нас. Пощенските кутии стоят директно на улицата, а пощальонът не може да влезе вътре.

03. А главното е, че всички входове са прозрачни. Около тях непременно има възможност за паркиране на велосипеди.

04. За идеалната чистота няма да говоря.

05. Няма реклами, обявления, табели.

06. Има домофон с фамилиите на живущите в блока и пощенски кутии.

07.

08. В Берлин не видях нито една „глуха“ врата на вход в панелен блок.

09. Всички са прозрачни.

10. Интересно защо не поставят скамейки?

11.

12.

13.

14. Хората не се притесняват да оставят детската си количка във входа.

15.

16.

17. Непременно обърнете внимание на качеството на работа. Как е изпипано всичко. Водосточните тръби влизат директно в канализацията. Плочките са идеално поставени. Кеф. Някога и у нас ще бъде толкова чисто и красиво. Тук живеят обикновени хора, ако при тях се е получило, то и при нас може да стане. Съгласни ли сте?

 

* Оригиналът е от блога на Илья Варламов

One Reply to “Как биха могли да изглеждат входовете на нашите домове”

  1. Е, то е ясно защо няма паркинг. Най-малкото никой не иска да гълта дима от коли или да го будят сутрин. Сигурен съм, че не като тук доста често се ходи на работа с коли, а се ходи с рейсове което е и по-екологично и по-малко се замърсява. За пейките сигурно е за да не спят там бездомници или хора седящи там да пречат със шум на живеещите там. Тук може да е по-добре и от там понеже държавата е по-малка, но няма да стане, но не защото не може, а защото това изисква усилия. Казвам усилия, а не средства. И без пари може да се подобри не малко, но няма да се случи. Такъв ни е манталитета ли се казваше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *